vrijdag 10 juni 2011

Orgasme faken

Ik las in de Telegraaf onderstaand stukje.



Orgasmen faken uit angst voor intimiteit

Dat vrouwen meesters zijn in orgasmen faken, staat buiten kijf sinds Meg Ryans ietwat genante optreden in When Harry met Sally. Maar dat 60 procent van de vrouwen haar partner weleens voor de gek houdt, is nieuw. Waarom faken wij toch?


Orgasmen faken

Een op de vijf vrouwen faket weleens, beweert onderzoeker Erin Cooper van de Amerikaanse Temple University. De meeste vrouwen houden hun partner voor de gek omdat ze 'bang zijn voor intimiteit' of omdat ze onzeker zijn over hun seksuele prestaties. Sommige vrouwen faken hun hoogtepunt om 'het maar achter de rug te hebben'. Slechts een enkele vrouw deed het om haar eigen seksuele plezier te stimuleren.

Seksueel genot

En wat blijkt? Die laatste groep vrouwen ervaart een hogere mate van seksuele voldoening. Erin Cooper tegen FoxNews: "Dus misschien moeten we hun strategie niet direct veroordelen; het is slechts een van de handvatten die vrouwen aangrijpen voor het hebben van een positieve seksuele ervaring."

Redenen om te faken

Cooper onderzocht 366 vrouwen van 18 tot 32 jaar die toegeven weleens een orgasme te faken en ondervroeg ze over hun seksuele gewoonten, redenen om te faken en hun intimiteitgevoelens voor hun partner.

Fake jij weleens in bed? Waarom? Deel het met ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten